Kadzidełka japońskie KAYURAGI Ginger
Ekskluzywne kadzidła japońskie KAYURAGI - witajcie w świecie, w którym zapachy (KA) budzą się w spotkaniu z aksamitem dymu (YURAGI). Zapraszamy do czystej przyjemności zmysłów. Kadzidła o świeżym, pikantnym, wibrującym zapachu imbiru, ożywiają i pobudzają do działania. Design i faktura opakowań tych wyjątkowych kadzideł inspirowana jest tkaniną tradycyjnego japońskiego kimono. Eleganckie pudełko wykonano z drzewa Paulowni cesarskiej, którego w Japonii używa się do wyrobu cytr Koto.
Nippon Kodo produkuje kadzidła od 1575 roku, z surowców najwyższej jakości, łącząc swoją cenną tradycję rzemieślniczą z najnowszą technologią. Ci którzy spróbują tych kadzidełek, z pewnością pozostaną im wierni. To celebracja aromatów wyłącznie dla prawdziwych koneserów zapachu.
Parametry: |
|
- długość kadzidełka: 14 cm
- czas spalania: ok. 30 minut
- ilość w opakowaniu: 40 kadzidełek oraz ceramiczna podstawka
- producent: Nippon Kodo Co., Ltd Japan
|
|
|
Cecha kadzideł: |
|
Kadzidełka japońskie to dużo zapachu, a mało dymu. Właściwość tę zawdzięczają temu, że w całości uformowane są z mieszanki aromatycznych składników roślinnych. W przeciwieństwie do wielu innych nie posiadają wewnątrz bambusowego patyczka i dlatego spalają się całkowicie, tworząc dużo mniej dymu, jednocześnie dają dużo zapachu, który utrzymuje się jeszcze na długo po wypaleniu się kadzidełka. |
|
|
Komponenty: |
|
Podstawowym składnikiem budującym strukturę kadzidełka jest sproszkowane drzewo Tabu-no-ki (Machilus Thunbergii), do którego dodaje się różne składniki, nadające kadzidełkom wyrafinowany zapach. Niektóre kadzidła (np. seria Naturense) zawierają wyłącznie substancje roślinne. Inne zawierają również olejki eteryczne najwyższej jakości, zgodne z normami IFRA (International Fragrance Association). Kadzidełka Nippon Kodo są najbardziej naturalne na rynku i odpowiadają niezwykle wymagającym, japońskim normom jakości. |
|