Brak produktów
Brakuje 149,00 zł do promocji: DARMOWEJ DOSTAWY.
01001894
24 godziny + czas dostawy
24 godziny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności
Sól. Lecznicze właściwości
W każdym domu jest sól. To najpopularniejsza przyprawa i środek konserwujący na świecie stosowany przez ludzkość od tysięcy lat.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
W każdym domu jest sól. To najpopularniejsza przyprawa i środek konserwujący na świecie stosowany przez ludzkość od tysięcy lat. Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania każdego organizmu. Autor książki, znany rosyjski lekarz i naturopata – Iwan Nieumywakin – stworzył kompleksowy poradnik o soli, w którym szczegółowo opisuje różne jej rodzaje. Głównie skupia się na wykorzystaniu leczniczych właściwości soli. Autor prezentuje zasady jej stosowania w codziennej diecie i tym samym rozwiewa wszelkie kontrowersje, które powstały w ostatnich latach. Proponuje wiele terapii solnych, które są pomocne w odzyskaniu pełni zdrowia. Poznasz przepisy z jej zastosowaniem, oparte na nowoczesnych technikach terapeutycznych medycyny konwencjonalnej. Cała prawda o soli!
EAN | 9788381684262 |
ISBN | 978-83-8168-426-2 |
Rok wydania | 2018 |
Numer wydania | VI |
Format | 14,5 x 20,5 cm |
Ilość stron | 120 |
Oprawa | miękka |
Patronat medialny
Zdrowa sól
Potrawy bez soli nie mają smaku, a mój lekarz wręcz zabronił mi jej używać ze względy na stan mojego zdrowia. Z tej książki poznałem inną opinię lekarza, autora, który dokładnie wyjaśnia jakie działanie na organizm ma sól. Nie zdawałem sobie sprawy z tego, że zwykła sól spełnia tyle zadań w organizmie. Dzięki tej książce wreszcie zadbam o swoje zdrowie. Polecane terapie działają rewelacyjnie na całe ciało.
O soli
Sól - znana od wieków, nazywana „pokarmem bogów” gości na naszych stołach i trudno wyobrazić sobie bez niej codzienne posiłki. Ceniona była już w starożytności także jako środek płatniczy. Trudno powiedzieć jak dawno i kiedy dokładnie została odkryta. Przypuszczalnie sprawił to przypadek.Sól używana jest codziennie w naszej kuchni. Bez niej nasze potrawy byłyby mdłe i bez smaku. To niewątpliwie najpopularniejsza przyprawa ale także środek konserwujący stosowany na świecie od tysięcy lat. Jest nie tylko niezbędna w kuchni ale także potrzebna do prawidłowego funkcjonowania każdego organizmu. Mimo, że używamy jej każdego dnia, to jednak nasza wiedza o niej jest uboga.
Książka pokazuje sól nie tylko w zastosowaniu w kuchni ale także jako sposób na różne dolegliwości. Przedstawia różne rodzaje soli, ich historię, zalety, wady, sposoby wydobywania, skład chemiczny. Analizuje jej wpływ na nasz organizm, podpowiada jak solić potrawy dla dzieci, w jakich ilościach powinniśmy ją spożywać, jak mądrze się odżywiać, co powinniśmy jeść a czego unikać, jak zapobiegać odwodnieniu organizmu, jak stworzyć własne kompozycje przypraw oparte na naturalnych składnikach. Poza tym autor skupia się na terapeutycznych właściwościach soli i podaje rozmaite receptury na różne schorzenia oraz dolegliwości organizmu.
Recenzja pochodzi z mojego bloga, na którym jest w wersji rozszerzonej: http://ezo-ksiazki.blogspot.com/2013/12/64-sol.html