Obniżona cena! Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu Powiększ
EAN 9788364278907
ISBN 978-83-64278-90-7
Numer wydania 1
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 232
Oprawa miękka

Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu

010011062

Autor: Susanne Schäfer

Wydawnictwo Vital

Der Feind in meinem Topf?: Schluss mit den Legenden vom böse

24 godziny + czas dostawy

Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 25 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

39,30 zł

Oszczędzasz:

14,15 zł

Cena internetowa:

25,15 zł

-36%

39,30 zł

Opis

Dowiedz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” albo „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania glutenu i innych związków. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań. Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.

Czy pozwolisz się nabić w butelkę?

Fragment

Patronat medialny

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2016-02-04

Jak tworzy się produkty tylko pozornie dbają o nasze zdrowie

Ostatnio dowiedziałam się, że moja babcia kupuje szynkę bezglutenową za około 50 zł za kilogram. Spytałam ją, dlaczego płaci tak dużą kwotę za ten wątpliwej klasy przysmak. Usłyszałam odpowiedź, że dlatego , iż nie toleruje glutenu. Byłoby to dla mnie logiczne i akceptowalne, gdyby nie fakt, że babcie w ciągu ostatnich osiemdziesięciu lat swojego życia nie jadła niemal bochenka białego chleba dziennie. Co więcej, nigdy od tego nie chorowała. Dzięki tej książce mam niezbity dowód na to, że ktoś na babci próbował żerować. I nie mam tu na myśli bynajmniej piekarzy...

Napisz opinię

Napisz opinię

Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu

Obalamy mity o "niezdrowym" jedzeniu. Cała prawda na talerzu

Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych oraz obnaża działalność osób i organizacji, które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.

W pakiecie taniej