Obniżona cena! Żywność fermentowana i probiotyczna Powiększ

Żywność fermentowana i probiotyczna

010011176

Autor: Michael Dietz

Wydawnictwo Vital

Fermentation und Probiotika: Selbst milchsauer einlegen: hal

24 godziny + czas dostawy

24 godziny


-30%

Cena katalogowa:

34,30 zł

Nasza cena:

24,01 zł

Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Opisane potrawy poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Oczyszcza organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku i złogów. Trwale, smacznie, zdrowo.
EAN 9788365404572
ISBN 978-83-65404-57-2
Rok wydania 2017
Numer wydania 1
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 124
Oprawa miękka

Patronat medialny

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2017-04-26

Zdrowy ferment :)

Ja każdego roku robię ogórki kiszone i kiszę kapustę. Zimą robię z nich szybkie i smaczne surówki do obiadu. Dzięki tej książce poznałam inne potrawy, które po fermentacji stają się bardzo zdrowe. Już marynowałam cytryny, pomidory, cebulę i czosnek. Smakują wyśmienicie jako wykwintne dodatki do potraw. Kiszenie jest bardzo proste i każdy może je przygotować. Nie musisz mieć nawet specjalnych naczyń. Ja wykorzystuję duże słoiki. Polecam wszystkim książkę i zdrowe jedzenie.

Napisz opinię

Napisz opinię

Żywność fermentowana i probiotyczna

Żywność fermentowana i probiotyczna

Książka zawiera przepisy na trwałe fermentowane i probiotyczne potrawy z ogólnodostępnych składników.