Cukier to cichy zabójca w wielu produktach, nawet tych reklamowanych jako zdrowe. Spożywamy go znacznie więcej niż powinniśmy. Czy słodziki mogą być alternatywą? Dr. Bruce Fife w tej książce analizuje słodziki naturalne i sztuczne. Słodziki naturalne, takie jak miód czy stewia, wydają się być lepsze ze względu na zawartość substancji odżywczych, ale i one mogą wpłynąć negatywnie na zdrowie. Sztuczne słodziki, takie jak sacharyna, mają swoje wady i wiąże się je nawet z ryzykiem nowotworów....
Egzemplarz ekspozycyjny - może mieć lekkie uszkodzenia (np. zarysowanie, otarcie okładki, zagięty róg, ślad po cenie), ale merytorycznie jest pełnowartościowy.
Są lepsze i gorsze naturalne oraz sztuczne substancje słodzące, ale wszystkie mogą wywrzeć negatywny wpływ na Twój organizm. Co więcej, cukier często jest lepszą opcją niż jakiekolwiek niskokaloryczne jego zamienniki. Dzięki tej publikacji uświadomisz sobie, że jeśli będziesz zjadał tyle samo słodzików co cukru,...
Czekolada jest bardzo bogata w różne substancje odżywcze. Stanowi doskonałe źródło energii i wpływa pozytywnie na wzrost poziomu serotoniny i endorfin w mózgu. Stosowana do masażu pielęgnacyjnego jest doskonałym środkiem antydepresyjnym. Jej pozytywne działanie to wzmocnienie odporności i układu krążenia. Czynniki odżywcze naturalnej czekolady to energia dla ludzkiej skóry, która staje się po nim gładka, miękka, nawilżona i aksamitna. Rozdział 1 - Wprowadzenie i komentarzRozdział 2 - Pokaz...