Maitake 30% ekstrakt (90 tabletek) Hanoju Powiększ
EAN 0

Maitake 30% ekstrakt (90 tabletek) Hanoju

23223001

HANOJU Deutschland GmbH

7 dni + czas dostawy

Grzyby witalne Maitake posiadają zdolność do regulowania ciśnienia krwi, poziomu glukozy, insuliny, a nawet lipidów wątroby i surowicy. Maitake posiada wysoką koncentrację polisacharydów stymulujących układ odpornościowy dzięki pobudzaniu komórek odpornościowych (makrofagi).

Więcej informacji

7 dni

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 97 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

99,00 zł

Oszczędzasz:

1,10 zł

Cena internetowa:

97,90 zł

Opis

Grzyby witalne Maitake posiadają zdolność do regulowania ciśnienia krwi, poziomu glukozy, insuliny, a nawet lipidów wątroby i surowicy. Maitake posiada wysoką koncentrację polisacharydów stymulujących układ odpornościowy dzięki pobudzaniu komórek odpornościowych (makrofagi).

Kategoria suplementu: Witalność
Dzienna porcja: Zalecane 4 tabletki
Skład dziennej porcji: 1600 mg ekstraktu z grzyba Maitake (grifola frondosa)
160 mg skrobia ziemniaczana – substancja rozsadzająca
40 mg stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca
Sposób użycia: 4 tabletki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem.
Zawartość netto: 90 tabletek po 450 mg = 40,50g
Uwagi: Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Producent: HANOJU Deutschland GmbH
Informacje ogólne:
Maitake, naukowo znany jako Grifola frondosa, jest grzybem rodzimym dla górzystych terenów północno-wschodniej Japonii. W kulturze azjatyckiej grzyb ten były wykorzystywany od wieków zarówno do celów spożywczych, jak i leczniczych, a jego smak określano jako łagodny, przyjemy. W Japonii maitake jest nazywany "Królem Grzybów", ponieważ może osiągać wagę około 20kg. Owocniki grzyba mają średnicę od 20 do 60 cm, są złożone z wielu łopatkowatych, pomarszczonych kapeluszy wyrastających ze wspólnego pnia, najczęściej dębu, ale rosną również na kasztanowcach, wiązach, klonach. Z uwagi na swój unikalny kształt, maitake w języku angielskim nosi nazwę "hen of the woods", czyli "kura w lesie". Natomiast w języku japońskim maitake oznacza "tańczącego grzyba", prawdopodobnie dlatego, że odnalezieniu grzyby towarzyszyła tak wielka euforia, że ludzie tańczyli z radości. Najważniejszym związkiem w maitake jest polisacharyd frakcji D o nazwie beta 1,6-glukan, a ponadto grzyb jest źródłem witamin (C, D, z grupy B), składników mineralnych (magnez, żelazo, wapń, fosfor), aminokwasów oraz białka (około 30%).

Grzyby maitake zawierają polisacharyd o nazwie beta-glukan, który stymuluje układ odpornościowy  do aktywacji i zwiększenia produkcji niektórych komórek, takich jak makrofagi, komórki T, komórki NK ("natural killer") i neutrofile. Komórki te wspomagają układ odpornościowy w szybszej i skuteczniejsze walce z różnymi chorobami i infekcjami, a tym samym przyspieszają powrót do zdrowia. Polisacharydowa frakcja D może zapobiegać niszczeniu komórek odpornościowych przez wirusa HIV. Beta-glukan pomaga aktywować i produkować białe krwinki (makrofagi). Przyjmowanie grzybów maitake może przyczyniać się do zwiększenia skuteczności chemio- i radioterapii, ponadto ogranicza skutki uboczne spowodowane przyjmowaniem leków przez zmniejszenie nudności, wymiotów, czy też wypadania włosów.

Maitake wpływa modelująco na poziom glukozy we krwi, co jest szczególnie przydatne w ograniczeniu rozwoju cukrzycy typu 2 i zapobieganiu jej powikłań (neuropatii, chorób nerek, uszkodzenia wzroku). Spożycie grzybów maitake wspomaga obniżyć poziom ciśnienia krwi, w przypadku ciśnienia skurczowego o ok. 14 mm Hg oraz ciśnienia rozkurczowego o ok. 8 mm Hg. Ponadto, następuje obniżenie całkowitego poziom cholesterolu we krwi, co pomaga utrzymać prawidłową masę ciała oraz zdrowe serce. Grzyby cechują się małą liczbą kalorii i dużą ilością błonnika, który zwiększa uczucie sytości oraz wspiera i poprawia funkcjonowanie jelit.
Pamiętajmy!
Organizm ludzki w drodze ewolucji został stworzony do absorpcji i metabolizmu dobrej jakości, naturalnej żywności, a nie syntetycznych związków chemicznych.
Wszystkie suplementy diety zalicza się do produktów żywnościowo-leczniczych, więc ich przyjmowanie nie degraduje naszego organizmu...

"Niech żywność będzie naszym lekarstwem, a lekarstwo naszą żywnością"
- Hipokrates

Hanoju to uznany niemiecki producent szerokiej gamy suplementów diety, produktów ekologicznych, produktów egzotycznego pochodzenia oraz soków. Filozofia firmy opiera się na trzech filarach: pozyskiwaniu produktów z najwyższej jakości certyfikowanych upraw, przetwarzaniu i pakowaniu produktów zgodnie z najwyższymi standardami, oraz innowacyjności, której szczególnym wyrazem jest ciągłe poszerzanie oferty. Źródło pochodzenia wszelkiego rodzaju suplementów diety oraz produktów ekologicznych jest kluczowym czynnikiem decydującym o ich wartości, skuteczności oraz bezpieczeństwie.
Ceryfikat ekologiczny D-NI-006-19649-BCD wydany przez ABCeRT AG
Hanoju pod tym względem należy do absolutnej czołówki producentów w branży. Potwierdzeniem tego są uznane i najważniejsze certyfikaty zgodne z normami Unii Europejskiej. Podstawowymi kryteriami, którymi kieruje się firma Hanoju są bezpieczeństwo, czystość oraz optymalna zawartość substancji czynnych. Parametry te nigdy nie są przedmiotem kompromisu i mają swoją cenę. Najistotniejsze jest dostarczenie Klientom najwyższej jakości produktów.

Polecamy również

Opinie

Napisz opinię

Maitake 30% ekstrakt (90 tabletek) Hanoju

Maitake 30% ekstrakt (90 tabletek) Hanoju

Grzyby witalne Maitake posiadają zdolność do regulowania ciśnienia krwi, poziomu glukozy, insuliny, a nawet lipidów wątroby i surowicy. Maitake posiada wysoką koncentrację polisacharydów stymulujących układ odpornościowy dzięki pobudzaniu komórek odpornościowych (makrofagi).

W pakiecie taniej