Obniżona cena! Stewia - niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru Powiększ
EAN 9788373775725
ISBN 978-83-7377-572-5
Format 14,5 x 20,5 cm
Ilość stron 236
Oprawa miękka

Stewia - niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru

01001856

Autor: Barbara Simonsohn

Studio Astropsychologii

STEVIA - Sündhaft süß und urgesund (Die Alternative zu Zucke

24 godziny + czas dostawy

Z tej książki dowiesz się wiele na temat stewii i produktów, jakie są z niej wytwarzane orazsposoby jej wykorzystania.

Więcej informacji

24 godziny

Do przechowalni

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 8 punktów lojalnościowych.


Cena katalogowa:

29,20 zł

Oszczędzasz:

21,20 zł

Cena internetowa:

8,00 zł

-21,20 zł

29,20 zł

Opis

Cukier wcale nie krzepi, a większość słodzików wywołuje niepożądane reakcje, o czym wiedzą diabetycy. Jak zachować dobre zdrowie, a zarazem nie rezygnować ze słodyczy? Dzięki roślinie o nazwie stewia, którą możesz bez trudu uprawiać we własnym mieszkaniu. Jest ona niezwykle słodka, pełna kluczowych składników odżywczych i witamin oraz wzmacnia układ odpornościowy. Można ją bezpiecznie spożywać przy cukrzycy, nadwadze, otyłości i atopowym zapaleniu skóry. Autorka zdradza wiele nieznanych zastosowań stewii oraz korzyści płynących z jej wykorzystania. Co więcej, podpowiada jak ją właściwie uprawiać oraz które suplementy ją zawierające przyniosą najwięcej korzyści dla zdrowia. Demaskuje przy tym pozornie zdrowe słodziki, którymi się nieświadomie zajadamy. 

Słodko i zdrowo – to naprawdę możliwe.

Fragment

Patronat medialny

Polecamy również

Opinie

Oceń 
2014-02-08

Co wiesz o stewii?

Większości czytelników z pojęciem stewii z pewnością kojarzy wyłącznie cukier. Nie jest to oczywiście mylne skojarzenie, lecz jak pokazuje niniejsza publikacja, to jedynie wierzchołek góry lodowej na temat wiedzy o tej roślinie. Autorka dość szeroko bowiem prezentuje lecznicze właściwości stewii. Jeśli nie wiedzieliście, że roślina ta może być używana bez żadnych przeszkód przez cukrzyków, czy nawet osoby otyłe, wpływa korzystnie na choroby skóry, zapobiega próchnicy czy przeciwdziała infekcji grzybicznej, to z pewnością publikacja ta zadziwi was w wielu jej obszarach. Myślę, że to dobra alternatywa dla czytelników poszukujących jak największej ilości informacji na temat stewii, gdyż zamiast szukać często rozproszonych wiadomości w wielu miejscach, wystarczy zajrzeć do tej książki.


Stewia
Publikacja Barbary Simonsohn to bardzo szeroki przekrój informacji dotyczących tej mało znanej w naszym kraju rośliny. Autorka wymieszała ze sobą teorię i praktykę, stwarzając książkę, które może stanowić doskonały wstęp do dalszego poznawania cudownych właściwości stewii. W zakresie wiadomości teoretycznych, czytelnik otrzymuje skomasowaną pigułkę wiedzy na temat historii uprawy stewii, czy pewnych obwarowań w zakresie jej dopuszczenia na różnorodne rynki świata. W tym zakresie warto wiedzieć, że odkąd stewia została wprowadzona na rynek japoński, stała się hitem konsumentów tegoż rynku. Ciekawymi w tym zakresie wydają się informacje dotyczące rynku unii europejskiej.

Oceń 
2013-06-12

Od lat szuka się różnych zamienników cukru, jednak są to produkty wyprodukowane na bazie chemicznych składników, które również mają swoje skutki uboczne. Tymczasem pojawiła się już na rynku alternatywa dla dotychczasowych słodzików i cukru – niewielka, niepozorna roślina, która jest określana jako najsłodsza na świecie. Jest niskokaloryczna, nie wywołuje ubocznych objawów, dostarcza wielu składników mineralnych, wzmacnia system immunologicznych, obniża ciśnienie, ma właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. O jej zaletach, właściwościach opowiada książka Barbary pt. „Stewia”. Ta „niebiańsko słodka i zdrowa” roślina ma wiele zalet i może być przyszłością dla naszych słodkich zachcianek. Połączenie słodkości i zdrowia wydaje się niemożliwe a jednak autorka udowadnia, że mało u nas znana stewia jest zdrowym składnikiem, który warto wprowadzić do swojej kuchni. Szkoda, że na razie trudno ja kupić w naszym kraju. Mimo, że „zielone liście i uzyskiwany z nich zielony proszek działają uzdrawiająco”, nadal nie jest dopuszczonym produktem na terenie UE. Przemysł cukierniczy i produkujący wszelkie słodziki to skuteczne hamulce w propagowaniu zalet stewii.

Niewątpliwą zaletą książki są przepisy, którym poświęcony jest osobny rozdział. Wśród nich znajdziemy receptury na soki, napoje, kremy, sosy, zupy, dania śniadaniowe, desery, ciasta i ciasteczka. Do chwili ukazania się tej publikacji, niewielu słyszało o tej bylinie. Po jej przeczytaniu mamy chęć spróbować preparatów ze stewii. Na razie można ją kupić jedynie w Internecie m.in. w sklepie Talizman

Recenzja pochodzi z mojego bloga: www./ezo-ksiazki.blogspot.com

Oceń 
2013-05-16

Uwielbiam słodkości. Mógłbym je jeść kilogramami. Niestety to po mnie widać. Krągłości bynajmniej nie poprawiają mojego samopoczucia równie dobrze jak łakocie, które te krągłości wywołały. Dzięki tej książce mogę korzystać z przyjemności spożywania słodkości i nie myśleć jednocześnie o wędrującej w górę wskazówce łazienkowej wagi. Gdyby ktoś wynalazł stewię uważam, że zasłużyłby na Nobla. A tak wszelka nagroda należy się naturze.

Oceń 
2014-02-06

Mało przepisów

Dużo opisów stewii w sensie zdrowotnym. Jeśli ktoś liczy na przepisy to bardziej polecam "Stewia 151 słodkich przepisów bez cukru".


+ więcej opini - mniej opini

Napisz opinię

Napisz opinię

Stewia - niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru

Stewia - niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru

Z tej książki dowiesz się wiele na temat stewii i produktów, jakie są z niej wytwarzane orazsposoby jej wykorzystania.

W pakiecie taniej